info@globe-travel.eu

Sejšeli – Island Hopping

Sejšeli – otočje koje fascinira! 

Previše lijepo da bi bilo istinito!Čarobno lijepe plaže,okružene granitnim stijenama, divovske kornjače i jedinstveni kokosov orah Coco de Mer. Najveće bogatstvo otoka je njihova priroda: istražite guste šume i živopisni podvodni svijet.


Itinerer:

.

.

.

.


DOBRO JE ZNATI:

Plaže:

plaže su svijetle i sa sitnim pijeskom, one su jedne od najljepših i jedinstvenih na svijetu. Međutim, zbog određenih klimatskih uvjeta, mogu se pojaviti pješčane muhe i / ili pijeske. Ovisno o smjeru vjetra, morska trava može se naći na plaži: od studenog do ožujka na istoku, od travnja do listopada na zapadu. Vizualno to može pokvariti sliku bijele plaže iz snova, ali za poznavatelje je siguran znak da je more zdravo i da ima malo ili uopće nema prljavštine. Većina hotela daje sve od sebe za uklanjanje morske trave s plaža.

Koraljni grebeni:

Neke plaže na Sejšelima zaklonjene su grebenima, pa kad postoji plima, može biti ograničenih mogućnosti za kupanje. Na plažama bez grebena mogu se pojaviti opasne struje. Nošenje obuće za kupanje je preporučljivo.


PROGRAM ‘ISLAND HOPPING’

ISLAND HOPPING nudi jedinstvenu mogućnost da se individualno upoznaju ljepote 3 glavna otoka.

1. dan: Mahé – Praslin

Dolazak u zračnu luku Mahé, transfer brodom Cat Cocos do Praslina i transfer do vašeg rezerviranog smještaja. Organizirajte svoje slobodno vrijeme na Praslinu potpuno pojedinačno i odlučite koje prirodne ljepote želite posjetiti. Tijekom boravka u Praslinu upoznat ćete se s gostoljubivošću mještana, ako se zaustavite u nekom od lokalnih restorana ili posjetite šarene tržnice. 3 noćenja u rezerviranom smještaju u Praslinu

2. dan: Praslin

Na Praslinu ćete istražiti otok koji je sačuvao svoj rustikalni šarm. Drugi najveći otok ima prekrasne, bijele pješčane uvale i plaže “Anse Lazio” i “Anse Kerlan”, koje su među najljepšim na svijetu. Opustite se na nekoj od snježno bijelih plaža ili istražite šareni podvodni svijet dok uživate u ronjenju.

3. dan: Praslin

Možda ćete danas poželjeti posjetiti Nacionalni park Vallée de Mai, koji nikako ne smijete propustiti (ulaz se plaća na licu mjesta). Ovdje raste poznata palmina kokosova palma Coco de Mer s tisućama njih. Coco de Mer raste samo ovdje i na još jednom manjem nenaseljenom otoku. Pored toga, ovo je stanište za rijetke vrste ptica, poput npr. crni papagaj ili bulj

4. dan: Praslin – La Digue

Nakon doručka trajektom do otoka La Digue (oko 15 minuta). Transfer do vašeg hotela, hotela srednje ili više klase. La Digue je otok poznat po svojim granitnim stijenama i
mirnom načinu života svojih stanovnika. Otok ćete najbolje upoznati biciklom. Nekoliko je mjesta za iznajmljivanje bicikla izravno iza pristaništa za trajekte u La Passeu. 2 noćenja ćete provesti u rezerviranom pansionu na otoku La Digue, npr. u selu Patatran 

5. dan: La Digue

Uživajte u raju, šetnji, biciklima kroz šume casuarinas, kokosovih palmi i raznih stabala badema, od kojih su neke kuće u kolonijalnom stilu. Tijekom boravka posjetite npr. glavna atrakcija otoka La Digue, Nacionalni park L’Union Estate (ulaznica se plaća na licu mjesta). Ovdje možete saznati malo o proizvodnji kopra (sušenog kokosovog mesa).
Dio plaže Anse Source d’Argent također se nalazi u nacionalnom parku, a zahvaljujući spektakularnim granitnim formacijama izabran je kao jedna od najljepših plaža na svijetu. Plaža je okružena grebenom koji je štiti i stoga je idealna za ronjenje.

6. dan: La Digue – Mahé

Nakon doručka trajekt za Praslin i dodatno prijevoz brodom Cat Cocos do otoka Mahe. Slobodno vrijeme na otoku Mahé. Pejzaž otoka odražava se visokim planinama i dugim cestama duž obale. Istražite pješčane uvale, mala sela i tropske prašume. 3 noćenja u rezerviranom smještaju na ostrvu Mahé, npr. Valmer Resort.

7. dan: Mahé

Posjet glavnom gradu, Victoriji, koji je sačuvao svoj šarm iz kolonijalne ere. Ako želite možete provesti dan opuštajući se na plaži Zaljev Beau Vallon. Plaža je poznata po raznim ponudama za sportove na vodi.

8. dan: Mahé

Želite li ići u šetnju? Na kraju uvale Zaljev Beau Vallon vodi put do slikovitog zaljeva Anse Major. ” Uz obalu cesta se proteže prema Danzillesu i uska staza do Anse Majora. Šetnja samo traje oko sat i pol. Veći dio staze prolazi u podnožje prekrasnog Nacionalnog parka Morne Seychellois”i pruža spektakularan pogled na azurno plavo more.

9. dan: Mahé

Nakon doručka putovanje završava. Na kraju boravaka na otoku Mahé slijedi transfer do međunarodne zračne luke.


PUTOVANJE:
Hoteli srednje kategorije:
• 3 noći Praslin / 3 noći La Digue / 2 noći Mahé

UKLJUČENO U CIJENU:

• 9 dana / 8 noćenja u hotelima 
• Kombinirani boravak na Praslinu, otoci- La Digue i Mahé
• Transferi i Island Hopping u skladu s programom
• Autobusni transfer do Praslina i otoka Mahe
• Transfer brodom (ekonomska klasa) između otoka
• 8 x doručak (polupansion na otoku La Digue)
• Doček u zračnoj luci Mahé
• Usluga našeg lokalnog partnera

NAPOMENA:

• Promjene nisu moguće kod paketa Island Hopping
• Nisu uključeni: izleti, ulaznice za nacionalni park i iznajmljivanje bicikla u La Digue Victim


SMJEŠTAJ NA VAŠEM PUTOVANJU:

La Digue ⇒La Digue Island Lodge 4*

Mahe ⇒ Berjaua Beau Vallon 3* 

Praslin ⇒Indian Ocean Lodge 4*


 

La Digue 

La Digue se smatra jednim od najpopularnijih motiva fotografije, a koristi se kao pozadina u mnogim poznatim filmovima. Dream Beach je apsolutno Anse Source d´Argent. Poznate granitne stijene, fini bijeli pijesak, palme i prekrasna, kristalno čista voda upotpunjuju prelijepu sliku ove najviše fotografirane plaže na svijetu. Opustite se u malim, obiteljskim hotelima ili gostionicama, ili istražite bujnu vegetaciju na otoku s gotovo nikakvim automobilima na svom biciklu. Uživajte u svim osjetilima!

 

Mahe

Mahé je glavni otok Sejšela. Glavni grad, Victoria, sa svojim kolonijalnim zgradama i kreolskim restoranima, nudi uzbudljive uvide u život otoka. Bujna, zelena, planinska unutrašnjost otoka okružena je neopisivo šarenim i raznolikim podvodnim svijetom i finim pješčanim plažama. Turisti koji traže akciju pronaći će na plaži Beau Vallon najpoznatije mjesto za odmor s mnoštvom zabavnih i sportskih sadržaja. Otok nudi smještaj za sve, od obiteljskih pansiona do luksuznih hotela.

 

Praslin

Praslin je drugi najveći otok na Sejšelima. U njemu se nalazi park prirode Vallée de Mai (kulturno nasljeđe UNESCO-a) koji sadrži veličanstveno bogatstvo flore i faune. Nacionalni park poznat je po daleko najvećem kokosovom orahu na svijetu – “Coco de Mer” koji postoji samo na otocima Praslin i Curieuse. Istražite prirodni raj i slikovita sela u unutrašnjosti. Zatim se opustite u prekrasnoj prostranoj uvali “Anse Lazio”Praslin je inače idealno polazište za istraživanje manjih susjednih otoka.

 


Ukoliko se plaćanje vrši obročno (u dva obroka na 12 rata) cijena aranžmana po osobi iznosi 10% više.

Cijena i raspoloživost su podložne promjenama dok se ne izvrše rezervacije.

Odobravamo i obročnu kupovinu do 12 rata beskamatno na Diners, te Visa, MasterCard i Maestro Reiffeisen Banke, te American Express.

Po konačnoj uplati primit ćete:

  1. Račun sa specifikacijom troška uplate
  2. Personalizirani program putovanja
  3. Potvrde rezervacija (hotel, restorani, ture, …)
  4. Mape za razgled grada
  5. E – ticket aviokompanije prijevoznika
  6. Ugovor o organizaciji putovanja
  7. Pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

 Preporučamo osiguranje od posljedice nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, te osiguranje od otkaza putovanja. Preporučamo osiguranje naše partnerske Osiguravajuće kuće Uniqa osiguranja.


Želite li cjelokupnu ponudu ovog putovanja obratite nam se na info@globe-travel.eu i dopustite nam da kreiramo najbolju opciju za Vas!