info@globe-travel.eu

Sharm El Sheikh – Siva Sharm 4+* – Egipat

Sharm el Sheikh

 

 


Siva Sharm 4+* Hotel

POSEBNOSTI:

 • neposredno uz more te čarobni koraljni greben
 • očaravajući položaj na stijeni iznad mora
 • all inclusive

EKSKLUZIVNO ZA GOSTE HOTELA:

 • rana prijava, kasna odjava
 • direktan transfer od zračne luke do hotela i nazad
 • besplatan pristup bežićnom internetu

Hotel se nalazi u zaljevu Shark’s Bay i to izravno uz 350 m dugu pješčanu plažu s koraljnima grebenom. Pristup do koraljnog grebena moguć je plutajućim molom (preporučujemo obuću za u vodu). Besplatan autobusni prijevoz do 12 kilometara udaljenog živahnog mjesta Na’ama Bay (potrebna rezervacija).

Hotelska ponuda: 

Siva Sharm je udoban hotel s 542 sobe i predivnim pogledom na otok Tiran. Udobnosti hotela pridonosi veliko predvorje s recepcijom i prostorom za sjedenje, bežični pristup internetu u Piano Baru, glavni restoran s terasom, 3 a la carte restorana (talijanski i kineski specijaliteti, riblja jela uz doplatu; uz prethodnu rezervaciju), nekoliko barova, male trgovine, frizerski salon, amfiteatar. U uređenom vrtu nalazi se veliki slatkovodni bazenski kompleks (pribl. 2600 m2) s terasom za sunčanje i snack barom. Besplatno korištenje ležaljki, podloga i suncobrana. Prilikom prijave u hotel dobit ćete karticu za besplatno korištenje ručnika za plažu.

Sobe:

 • STANDARDNA SOBA – telefon, sef, mini hladnjak, SAT TV, klima uređaj (sezonski) te balkon ili terasa s pogledom na park. U kupaonici su na raspolaganju sušilo za kosu, WC, kada ili tuš kabina.
 • SUPERIOR SOBA nalazi se u glavnoj zgradi i opremljena je isto kao i standardna soba, ali je prostranija.
 • SUPERIOR SOBA S POGLEDOM NA MORE ima predivan pogled na Crveno more. Smještaj: najviše 2 odrasle osobe i 2 djece ili 3 odrasle osobe.

Za treću i svaku iduću osobu u sobi je pripremljen pomoćni ležaj ili kauč na razvlačenje.

Sport i zabava:

Tenis (upotreba nakon 16h, rasvjeta uz doplatu), odbojka na pijesku, nogomet na plaži, pikado, prostor za fitness te višenamjenski prostor. Raznovrstan zabavni i animacijski program, povremeno večernje predstave. Uz doplatu: masaže, sauna, hamam te ponuda vodenih sportova. Na plaži ronilački centar Aquarius Diving.

Usluga: 

All inclusive sa samoposlužnim doručkom, ručkom i večerom. Tijekom dana snack, kava, čaj i pecivo. Lokalna bezalkoholna pića u raznim barovima na raspolaganju su 24 sata dnevno, a lokalna alkoholna pića su besplatna od 10 do 24 sata. Ponuda vina samo tijekom obroka u glavnom restoranu.

Obavezno je nošenje all inclusive narukvice. Detaljnije informacije o all inclusive programu, radnom vremenu barova i restorana te uslugama koje su na raspolaganju uz doplatu dobit ćete na destinaciji.


Cijena po osobi od: 2.800,00 kn*

*cijena ovisi o izabranom datumu i popunjenosti hotela

Cijena uključuje:

 • povratni zrakoplovni let iz Ljubljane
 • zrakoplovne pristojbe
 • transfer zračna luka-hotel
 • smještaj u odabranom objektu prema programu
 • asistenciju predstavnika lokalne agencije na destinaciji

Cijena ne uključuje:

 • transfer do polazne zračne luke (Ljubljana)
 • fakultativni izleti
 • troškovi vize -Državljanima Republike Hrvatske potrebna je viza za ulazak u Egipat. Viza se plaća u zračnoj luci. Cijena vize je 28€ u gotovini.
  Viza se u svrhu turizma može ishoditi i putem sustava E-viza na visa2egypt.gov.eg. Pristojba turističke vize za jedan ulazak je 25 USD, a za višekratne ulaske 60 USD.
  Putnici su dužni informirati se o propisima države u koju putuju, o vizama, deviznim, carinskim i zdravstvenim propisima te provjeriti valjanost putovnice.(Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.)
 • putno osiguranje

Izleti

RAZGLED GRADA: 

Razgled najljepše džamije, posjet parfumeriji i šetnja starom tržnicom. Cijena: približno 12,00€.

KAIRO & LUXOR & JERUZALEM & PETRA izleti na upit:

 • Kairo zrakoplovom – cijena: približno 199,00€
 • Luxor zrakoplovom – cijena: približno 199,00€
 • Jeruzalem – cijena: približno 135,00€
 • Petra – cijena približno 279,00€

RAS MOHAMED: 

Istražite podvodni raj, nacionalni park Ras Mohamed. U cijenu su uključeni svi transferi, obrok (samoposluživanje), topla i hladna bezalkoholna pića, oprema za ronjenje s disalicom te pristojba za nacionalni park. Cijena: približno 36,00€

OTOK TIRAN: 

Otkrijte ljepotu podvodnog svijeta Crvenog mora, u okolici znamenitog otoka Tiran. U cijenu su uključeni svi transferi, obrok (samoposluživanje), topla i hladna bezalkoholna pića te oprema za ronjenje s disalicom. Cijena: približno 36,00€

JEEP SAFARI: 

Terenska vožnja džipovima, jahanje deva, večera (jela sa žara), čaj, promatranje zvjezdanog neba u pustinji. Cijena: približno 37,00€

QUAD RUNNER:

 Adrenalinska vožnja quadovima, Sinajskom pustinjom. U cijenu su uključeni transferi i boca vode. Cijena: približno 20,00€

SEA SECRETS: 

Nikada niste iskusili ronjenje? Steknite novo iskustvo te zaronite dublje u more, već pri prvom zaronu. Prvi zaron izvodi se u okolici otoka Tiran. Možete uplatiti jedan ili dva zarona. U cijenu su uključeni transferi, ronilačka oprema, obrok i bezalkoholna pića. Cijena: približno 53,00€ (jedan zaron) / 67,00€ (dva zarona)

SEA SCOPE: 

Promatranje podvodnog svijeta na brodu sa staklenim dnom. Cijena: približno 34,00€ (djeca do 11,99 godina besplatno)

SAMOSTAN SVETE KATARINE: 

Posjetite crkvu, džamiju i najpoznatiji grm na svijetu, Gorući grm. Fascinantan doživljaj još će više začiniti obilje priča iz povijesti i kulture. Posjet Dahabu ili Zlatnom gradu, poznatom po brojnim mogućnostima za shopping. Obrok u prekrasnom restoranu, s pogledom na more. Cijena: približno 38,00€

Rezervacija izleta moguća je isključivo u mjestu ljetovanja, kod zaposlenika lokalne agencije CET – Cairo Express Travel, koja organizira i prodaje ponuđene izlete. Predstavljeni izleti rezerviraju se neposredno kod CET-a, zato Organizator putovanja za njih ne odgovara. Izleti se vode na njemačkom ili engleskom jeziku.
Predstavnici su obučeni za svoje zadaće i govore njemački i engleski. Kao poznavatelji Egipta, uvijek su vam na raspolaganju s puno informacija o lijepoj i raznolikoj zemlji. Više informacija i kontaktne podatke predstavnika možete naći neposredno u hotelima, u informacijskim mapama ETI ili na ETI informacijskoj tabli. 


Granične, vizne i zdravstvene formalnosti

Za ovo putovanje važno je imati putovnicu koja je važeća još najmanje 6 mjeseci od datuma ulaska u Egipat.

Državljanima Republike Hrvatske potrebna je viza za ulazak u Egipat. Viza se plaća u zračnoj luci. Cijena vize je 28€ u gotovini.
Viza se u svrhu turizma može ishoditi i putem sustava E-viza na visa2egypt.gov.eg. Pristojba turističke vize za jedan ulazak je 25 USD, a za višekratne ulaske 60 USD. 

U određenim uvjetima, za državljane Republike Hrvatske, ulaz na Sinajski poluotok moguć je bez plaćanja vize. “Sinai only” viza važeća je za boravak od najviše 14 dana, no ograničava kretanje turista, budući da je važeća samo na određenim područjima Sinaja. Gore navedeno vrijedi za nositelje putovnica zemalja EU.

Putnici su dužni informirati se o propisima države u koju putuju, o vizama, deviznim, carinskim i zdravstvenim propisima te provjeriti valjanost putovnice.(Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.)


Više informacija o samom putovanju i pogodnostima, obratite nam se na info@globe-travel.eu