info@globe-travel.eu

Sharm Plaza 4*+ Sharm El Sheikh – Egipat

Sharm el Sheikh

POSEBNOSTI:

 • neposredan pristup koraljnom grebenu Far Garden
 • uz plažu
 • zajednički objekt sa Sharm Resortom

EKSKLUZIVNO ZA GOSTE HOTELA:

 • rana prijava, kasna odjava
 • direktan transfer od zračne luke do hotela i nazad
 • besplatan pristup bežićnom internetu

Sharm Plaza 4*+

Lokacija uz koraljni greben Far Garden, neposredno ispred vlastite plaže, odlična je polazišna točka za odlazak na ronjenje i otkrivanje čudesnog podvodnog svijeta. Do zaljeva Naama Bay s brojnim mogućnostima za shopping i zabavu ima približno 6 kilometara, a do tamo je dva puta dnevno organiziran besplatan autobusni prijevoz.

Ovaj udoban hotel sa sestrinskim hotelom SHARM RESORT tvori veći kompleks sa zajedničkom plažom do koje vodi stepeničasta staza. Zbog koraljnog grebena, pristup moru je moguć jedino po plutajućem molu te isto preporučujemo samo iskusnim plivačima (preporučujemo obuću za u vodu).

Hotelska ponuda: 

Elegantni hotel raspolaže s 399 soba i nudi potpunu udobnost za opuštajući odmor. Predvorje s recepcijom u orijentalnom stilu, glavni restoran LA VERANDA, 4 a la carte restorana, barovi, diskoteka, uličice za shopping, nargila kutak pored restorana C-VIEW. U predivnom parku je 5 bazena (jedan grijan zimi). Ležaljke, podloge i suncobrani uz bazene i na plaži su besplatni. Prilikom prijave u hotel dobit ćete karticu za besplatno korištenje ručnika za plažu.

Sobe:

 • STANDARNE SOBE udobno su opremljene, s kadom ili tuš kabinom, WC-om, sušilom za kosu, SAT TV, telefonom, sefom, mini barom (uz doplatu), klima uređajem (sezonski) te balkonom, terasom ili francuskim prozorom s pogledom na vrt. Smještaj: najviše 2 odrasle osobe i 1 dijete.
 • DELUXE SOBE leže u središtu kompleksa, opremljene su isto kao i standardne sobe, s balkonom ili terasom te nude pogled na vrt ili bazen. Smještaj: najviše 2 odrasle osobe i 1 dijete.
 • JUNIOR SUITE opremljene su isto kao i velike deluxe sobe, no na privlačnijoj lokaciji i pogledom na more. Smještaj: najviše 3 odrasle osobe.
 • GRAND SUITE opremljene su isto i imaju dodatan dnevni prostor s kutkom za sjedenje te direktan ili bočni pogled na more. Smještaj: najviše 3 odrasle osobe.
 • OBITELJSKE SOBE imaju dvije spavaće sobe i dvije kupaonice, balkon ili terasu i pogled na vrt. Smještaj: najviše 3 odrasle osobe i 2 djece.

Za treću i svaku iduću osobu u sobi je pripremljen pomoćni ležaj ili kauč na razvlačenje.

Sport i zabava:

Tenis, squash, prostor za fitness, spa, stolni tenis, biljar i animacijski program, vodeni centar, internet kafić. Neke usluge uz doplatu kod lokalnih ponuđača.

Usluga: 

Hotel nudi all inclusive uslugu sa samoposlužnim doručkom, ručkom i večerom. Različiti snackovi, kava, čaj i pecivo su dostupni na bazenu i na plaži. Lokalna bezalkoholna pića dostupna su 24 sata dnevno, a lokalna alkoholna pića besplatna su od 10 do 24 sati, nakon toga samo uz doplatu.

Izbor međunarodnih specijaliteta i tematske večeri u a la carte restoranima (uz prethodnu rezervaciju, neki specijaliteti i pića uz doplatu).

Obavezno je nošenje all inclusive narukvice. Detaljnije informacije o all inclusive programu, radnom vremenu barova i restorana te uslugama koje su na raspolaganju uz doplatu dobit ćete na destinaciji.


Cijena po osobi od: 2.650,00 kn*

*cijena ovisi o izabranom datumu i popunjenosti hotela

** mogući su polasci svake nedjelje!

Cijena uključuje:

 • povratni zrakoplovni let iz Ljubljane
 • zrakoplovne pristojbe
 • transfer zračna luka-hotel
 • smještaj u odabranom objektu prema programu
 • asistenciju predstavnika lokalne agencije na destinaciji

Cijena ne uključuje:

 • transfer do polazne zračne luke (Ljubljana)
 • fakultativni izleti
 • troškovi vize -Državljanima Republike Hrvatske potrebna je viza za ulazak u Egipat. Viza se plaća u zračnoj luci. Cijena vize je 28€ u gotovini.
  Viza se u svrhu turizma može ishoditi i putem sustava E-viza na visa2egypt.gov.eg. Pristojba turističke vize za jedan ulazak je 25 USD, a za višekratne ulaske 60 USD.
  Putnici su dužni informirati se o propisima države u koju putuju, o vizama, deviznim, carinskim i zdravstvenim propisima te provjeriti valjanost putovnice.(Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.)
 • putno osiguranje

Izleti

RAZGLED GRADA: 

Razgled najljepše džamije, posjet parfumeriji i šetnja starom tržnicom… Cijena: približno 12,00€.

KAIRO & LUXOR & JERUZALEM & PETRA izleti na upit:

 • Kairo zrakoplovom – cijena: približno 199,00€
 • Luxor zrakoplovom – cijena: približno 199,00€
 • Jeruzalem – cijena: približno 135,00€
 • Petra – cijena približno 279,00€

RAS MOHAMED: 

Istražite podvodni raj, nacionalni park Ras Mohamed. U cijenu su uključeni svi transferi, obrok (samoposluživanje), topla i hladna bezalkoholna pića, oprema za ronjenje s disalicom te pristojba za nacionalni park. Cijena: približno 36,00€

OTOK TIRAN: 

Otkrijte ljepotu podvodnog svijeta Crvenog mora, u okolici znamenitog otoka Tiran. U cijenu su uključeni svi transferi, obrok (samoposluživanje), topla i hladna bezalkoholna pića te oprema za ronjenje s disalicom. Cijena: približno 36,00€

JEEP SAFARI: 

Terenska vožnja džipovima, jahanje deva, večera (jela sa žara), čaj, promatranje zvjezdanog neba u pustinji. Cijena: približno 37,00€

QUAD RUNNER:

 Adrenalinska vožnja quadovima, Sinajskom pustinjom. U cijenu su uključeni transferi i boca vode. Cijena: približno 20,00€

SEA SECRETS: 

Nikada niste iskusili ronjenje? Steknite novo iskustvo te zaronite dublje u more, već pri prvom zaronu. Prvi zaron izvodi se u okolici otoka Tiran. Možete uplatiti jedan ili dva zarona. U cijenu su uključeni transferi, ronilačka oprema, obrok i bezalkoholna pića. Cijena: približno 53,00€ (jedan zaron) / 67,00€ (dva zarona)

SEA SCOPE: 

Promatranje podvodnog svijeta na brodu sa staklenim dnom. Cijena: približno 34,00€ (djeca do 11,99 godina besplatno)

SAMOSTAN SVETE KATARINE: 

Posjetite crkvu, džamiju i najpoznatiji grm na svijetu, Gorući grm. Fascinantan doživljaj još će više začiniti obilje priča iz povijesti i kulture. Posjet Dahabu ili Zlatnom gradu, poznatom po brojnim mogućnostima za shopping. Obrok u prekrasnom restoranu, s pogledom na more. Cijena: približno 38,00€

Rezervacija izleta moguća je isključivo u mjestu ljetovanja, kod zaposlenika lokalne agencije CET – Cairo Express Travel, koja organizira i prodaje ponuđene izlete. Predstavljeni izleti rezerviraju se neposredno kod CET-a, zato Organizator putovanja za njih ne odgovara. Izleti se vode na njemačkom ili engleskom jeziku.
Predstavnici su obučeni za svoje zadaće i govore njemački i engleski. Kao poznavatelji Egipta, uvijek su vam na raspolaganju s puno informacija o lijepoj i raznolikoj zemlji. Više informacija i kontaktne podatke predstavnika možete naći neposredno u hotelima, u informacijskim mapama ETI ili na ETI informacijskoj tabli. 


Granične, vizne i zdravstvene formalnosti

Za ovo putovanje važno je imati putovnicu koja je važeća još najmanje 6 mjeseci od datuma ulaska u Egipat.

Državljanima Republike Hrvatske potrebna je viza za ulazak u Egipat. Viza se plaća u zračnoj luci Marsa Alam. Cijena vize je 28€ u gotovini.
Viza se u svrhu turizma može ishoditi i putem sustava E-viza na visa2egypt.gov.eg. Pristojba turističke vize za jedan ulazak je 25 USD, a za višekratne ulaske 60 USD. 

U određenim uvjetima, za državljane Republike Hrvatske, ulaz na Sinajski poluotok moguć je bez plaćanja vize. “Sinai only” viza važeća je za boravak od najviše 14 dana, no ograničava kretanje turista, budući da je važeća samo na određenim područjima Sinaja. Gore navedeno vrijedi za nositelje putovnica zemalja EU.

Putnici su dužni informirati se o propisima države u koju putuju, o vizama, deviznim, carinskim i zdravstvenim propisima te provjeriti valjanost putovnice.(Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.)


Više informacija o samom putovanju i pogodnostima, obratite nam se na info@globe-travel.eu